Посветеност на Европската фармацевтска индустрија базирана на истражување за справување со COVID-19

Европската фармацевтска индустрија базирана на истражување е посветена на справување со пандемијата на коронавирус. EFPIA е гласот на фармацевтската индустрија базирана...

Read More

ВАКЦИНИ – ЕФИКАСНА АЛАТКА ЗА ПОДОБРО ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

На 29.11.2019 се одржа стручниот состанок под наслов ВАКЦИНИ – ЕФИКАСНА АЛАТКА ЗА ПОДОБРО ЈАВНО ЗДРАВЈЕ во организација на Македонското...

Read More

Јавна расправа за измените во Законот за лекови, во делот за паралелен увоз

На 02.04.2018, во Собранието на Р.Македонија, се одржа јавна расправа за предложените измени од страна на Министерството за здравство, во...

Read More
Асоцијацијата на претставниците на странски производители на иновативни лекови ФАРМАБРЕНД НОВА официјално дел од Eвропската федерација на фармацевтски индустрии и здруженија (EFPIA)

Асоцијацијата на претставниците на странски производители на иновативни лекови ФАРМАБРЕНД НОВА официјално дел од Eвропската федерација на фармацевтски индустрии и здруженија (EFPIA)

Асоцијацијата на претставниците на странски производители на иновативни лекови ФАРМАБРЕНД НОВА официјално дел од Eвропската федерација на фармацевтски индустрии и...

Read More