Посветеност на Европската фармацевтска индустрија базирана на истражување за справување со COVID-19

Европската фармацевтска индустрија базирана на истражување е посветена на справување со пандемијата на коронавирус. EFPIA е гласот на фармацевтската индустрија базирана на истражување во Европа, а нашата асоцијација Фармбренд Нова е членка на EFPIA.
Како индустрија нема да сопреме (#WeWontRest) во борбата против пандемијата COVID-19.
Повеќе за активностите на фармацевтската индустрија базирана на истражување во Европа можете да прочитате на:
the-european-research-based-pharmaceutical-industry-s-commitment-to-tackling-the-coronavirus-pandemic