Консолидиран Етички кодекс (ЕК) на Фармабренд Нова

Асоцијацијата на претставниците на странски производители на иновативни лекови, Фармабренд Нова, од 01.01.2021 година го воведува консолидираниот Етички кодекс, кој...

Read More

Посветеност на Европската фармацевтска индустрија базирана на истражување за справување со COVID-19

Европската фармацевтска индустрија базирана на истражување е посветена на справување со пандемијата на коронавирус. EFPIA е гласот на фармацевтската индустрија базирана...

Read More

ВАКЦИНИ – ЕФИКАСНА АЛАТКА ЗА ПОДОБРО ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

На 29.11.2019 се одржа стручниот состанок под наслов ВАКЦИНИ – ЕФИКАСНА АЛАТКА ЗА ПОДОБРО ЈАВНО ЗДРАВЈЕ во организација на Македонското...

Read More
Асоцијацијата на претставниците на странски производители на иновативни лекови ФАРМАБРЕНД НОВА официјално дел од Eвропската федерација на фармацевтски индустрии и здруженија (EFPIA)

Асоцијацијата на претставниците на странски производители на иновативни лекови ФАРМАБРЕНД НОВА официјално дел од Eвропската федерација на фармацевтски индустрии и здруженија (EFPIA)

Асоцијацијата на претставниците на странски производители на иновативни лекови ФАРМАБРЕНД НОВА официјално дел од Eвропската федерација на фармацевтски индустрии и...

Read More